Belföld

Orbán: a mezőgazdaságból megélni az kemény élet

A kormányfő telitalálatnak nevezte Farkas Éva, a Fidesz-KDNP makói polgármesterjelöltjének programját, és hangsúlyozta, a kormány közel 20 milliárd forint értékben hajlandó lesz elkötelezni magát egy ilyen program mellett.

A miniszterelnök az interjúban kiemelte, az a gazdaság, amely megpróbálkozott azzal, hogy munka nélkül tartsa fenn magát – spekulációk, pénzügyi manőverek, vagy szociális alapon szétosztott pénzek -, az a gazdasági rendszer megbukott, “ezt hívjuk ma európai gazdasági válságnak. Mindenki látja Európában, hogy csak azok az országok maradnak talpon, ahol az emberek hajlandóak dolgozni” – tette hozzá.

A kormányfő kifejtette, Magyarországon a dolgozók 73 százalékának a kis- és középvállalkozások adnak munkát, ezért a kormány is jelentős fejlesztési forrásokat szán ennek a szektornak a következő néhány évben.

Orbán Viktor szerint “a mezőgazdaság nehéz dolog, a mezőgazdaságból megélni az kemény élet”. A kormány azonban állami földek bérbeadásával, fejlesztési forrásokkal segítséget tud nyújtani, azoknak, akik belevágnának – mondta, hozzátéve: “egy dolgot viszont nem tudunk megtenni: hogy dolgozunk helyettük!”

Orbán Viktor  hangsúlyozta, nagy lehetőségek állnak Magyarország előtt, hiszen komoly korszak kapujában állunk.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik