Belföld

Nem megy messzire első miniszteri útján Szijjártó

A külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyba látogat.

Pozsonyba látogat kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és találkozik Robert Fico szlovák kormányfővel, megbeszélést folytat Miroslav Lajcák külügyminiszterrel, miniszterelnök-helyettessel, valamint a helyi magyarság képviselőivel – közölte Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke az MTI-vel. Szijjártó Péternek miniszterként ez az első hivatalos útja.

A külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban tárgyalni fog a szlovák-magyar határ menti infrastruktúra fejlesztéséről – főképp a határátkelők számának 2020-ig történő megduplázásáról -, továbbá a két ország közötti energetikai együttműködésről és a szlovák-magyar gázösszeköttetésről, vagyis az úgynevezett interkonnektor üzembe helyezésének feltételeiről – tájékoztatott a sajtófőnök.

Közölte: szóba kerül még a 2016-os szlovák európai uniós elnökségre való felkészülés, a mindkét országnak kiemelkedően fontos nyugat-balkáni EU-bővítés, Ukrajna helyzete biztonságpolitikai szempontok alapján, valamint a szlovák V4-elnökség tapasztalatai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik