Belföld

Szuhay Balázs éveken át jelentett Klapka Györgyről

klapka (klapka)
klapka (klapka)

Közismert művészek, közöttük Szuhay Balázs jelentett Klapka Györgyről annak idején. A színész Viktor néven írta a jelentéseit.

Bár a Blikk cikkében Klapka nem nevezte meg, kiről van szó, életrajzi adatai és pályafutása alapján beazonosítható Szuhay Balázs. Mivel Klapkát titoktartás köti, ezért nem árulhatja el, hogy az akták szerint ki jelentett róla, de annyit elmondott, az illető „Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában tanult, később szintén a kecskeméti Katona József Színházban volt színész, és már 1960-ban is jelentett rólam. A színpadi szerepein kívül rajzfilmeket, filmeket is szinkronizált, filmekben szerepelt, sőt könyveket írt, valamint dolgozott egy szatirikus, már megszűnt hetilap főszerkesztőjeként is. Mindenki szerette, mert humoros, barátságos, behízelgő modorú ember volt, persze arról fogalmunk sem volt, hogy beépített ügynök. Egyébként már nem él, 13 évvel ezelőtt elhunyt.”

A lap úgy tudja, Szuhay Balázsról van szó, aki valóban játszott Kecskeméten, három könyve jelent meg, ismert rajzfilmeket szinkronizált, és egy időben a Ludas Matyi főszerkesztője volt.

Fotó: MTI/Földi Imre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik