Belföld

Gegesy megszüntetné a ferencvárosi parkolómutyit

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2014. 10. 06. 14:48

Az önkormányzatnak 2010-ben még 214 millió bevétele volt a parkolási díjakból, ez a bevétel azonban évről évre csökkent úgy, hogy növekedett a parkolási terület és emelkedtek a díjtételek is. Úgy vélte, több százmillió forintos veszteség érhette a IX. kerületet az elmúlt négy évben egy, a parkolási rendszer üzemeltetésére kötött közreműködői szerződés miatt.

Gyanúsak a szerződéskötés körülményei

Gegesy Ferenc sajtótájékoztatóján elmondta, az ügyben két héttel ezelőtt közérdekű adatigényléssel fordult a céghez, amelyben azt kérte a Ferencvárosi Parkolási Kft.-től küldje meg részére a társaság ötmillió forint feletti összegben kötött szerződéseinek másolatát. A jelölt szerint a közreműködői szerződés miatt a jogosan elvárható nyereség nem az önkormányzat cégénél, hanem egy, a parkolási céggel szerződésben álló alvállalkozói cégnél “ér célba”.

A polgármesterjelölt elmondta, mindössze egy szerződést küldtek el számára, amellyel kapcsolatban Gegesy Ferenc azt mondta: “nem valószínű”, hogy egy közel egymilliárd forintot elköltő cégnek mindössze egy olyan szerződése van, amely ötmillió forint feletti összegről szól. “A szerződéskötés körülményei kezdettől fogva gyanúsak” – fogalmazott Gegesy Ferenc.

Megjelent a parkolomutyi

Pápa Levente, az Együtt-PM gazdaságpolitikusa a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a párt politikai krédója a tiszta, korrupciómentes közélet megteremtése. Hozzátette: a pártszövetség által indított polgármesterjelöltek és képviselőjelöltek aláírták az “Ez a minimum” csomagot, amely a korrupció ellen fellépő kezdeményezésről szól.

Kiemelte, csak úgy fogják támogatni a jövendő városvezetőket, ha csatlakoznak az átláthatósági és nyilvánossági programjukhoz.

Pápa Levente hozzátette: az elmúlt években a “parkolómutyi” megjelent a IX. kerületben is, átláthatatlan szerződésekkel és cégvezetéssel. Mint mondta, a parkolásból befolyó, önkormányzatot illető rész közpénz, tehát jogosan vetődik fel a kérdés, hogy évek alatt hova tűnt a kerületet megillető bevétel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.