Belföld

Százezer fideszes lepi el az utcát

Mozgósít a Fidesz. Megszólalt az alenök.

Százezer aktivistával mozgósítja szavazóit a Fidesz-KDNP a kampány utolsó hetében – Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke saccolta így mai sajttáján, majd a rezsicsökkentés folytatását és a bankok elszámoltatásának megvédését nevezte az önkormányzati választás fő tétjének.

Kósa arra kéri „az embereket”, hogy együttműködő önkormányzati vezetőket válasszanak – mármint a fideszes kormánnyal együttműködőket, értsd: fideszeseket -, a kabinet ugyanis „a helyhatóságok bevonásával akarja végrehajtani azt a gazdaságfejlesztési programot, melynek alapján az európai fejlesztési források hatvan százalékát kis- és középvállalkozások támogatására fordítják majd”. E program megvalósítása, állítja Kósa igen helyesen, az önkormányzatok nélkül lehetetlen, „mert az ő birtokukban vannak az ehhez szükséges helyi, például a cégekkel kapcsolatos információk”.

Bezzeg a bal

A baloldali ellenzék, véli Debrecen volt polgármestere, egy politikai háborúhoz használná eszközként az önkormányzatokat.

Ami pedig Budapestet illeti: Kósa pártja állítólag „több olyan visszajelzést is kapott, hogy a baloldali választók közül is sokan csak a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjére, Tarlós Istvánra tudnak támaszkodni”.

Kósa szerint az önkormányzati választással lezárul “a nagy választási év”, s aztán “rá tudunk fordulni arra, hogy az ország azt a programot, azt a pályát fussa be, amit mi az emberekkel megbeszéltünk”. Cél, hogy a „gazdasági növekedés legalább olyan ütemű legyen, mint most, és hogy több mint ötmilliónyian dolgozzanak az országban”.

Nem-lesz-meg-szo-rí-tás

Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP a jövő évi költségvetés tartalmának mielőbbi nyilvánosságra hozatalát követelte, a fideszes politikus úgy reagált: a büdzsé előterjesztésének “zárt rendje” van, amit “pártfelhívásokra” hiba lenne módosítani. Kósa közölte: biztosan nem lesz megszorítás a költségvetésben, “szeretnénk a feszes költségvetési gazdálkodást továbbvinni”.


fotó: Neményi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik