Belföld

Kettészakítja az országot az időjárás

Nyugaton kisüthet a nap, míg keleten maradnak a felhők, de legalább hideg nem lesz.

Vasárnap reggel még országszerte erősen felhős, vagy borult lesz az ég, több helyen párával, köddel, majd egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet. Hozzávetőlegesen a Budapest-Szeged vonaltól nyugatra hosszabb időre is kisüthet a nap, ugyanakkor keletre felhősebb marad az idő.

Reggel és délelőtt még bárhol előfordul kisebb eső, vagy szitálás, később inkább már csak ország keleti felében várható elszórtan eső, illetve egy-egy intenzívebb zápor. Csupán a Dél-Dunántúlon élénkül meg a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul. Késő estére 8, 14 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn délen és nyugaton felhősebb, északon és keleten azonban naposabb idő ígérkezik, számottevő csapadék nem várható. A keleties szél többnyire mérsékelt marad. Éjszaka, reggel párás lesz a levegő, foltokban köd képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Kedden az ország legnagyobb részén felhős időre van kilátás, számottevő csapadék továbbra sem várható. Éjszaka, reggel párás lesz a levegő, foltokban köd képződhet. A déli szél a Dunántúlon megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között valószínű.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés várható. Éjszaka, reggel párás lesz a levegő, foltokban köd képződhet. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik