Belföld

A szocik is Navracsicsot ütik

Pörögnek a brüsszeli szocik: a sógornős Szanyi után Ujhelyi is bepercegte magát a hírekbe.

Míg a szocik EP-listavezetője, Szanyi Tibor azzal került a reggeli hírekbe, hogy sógornőjéből csinált magának brüsszeli asszisztens, a balos brigád listamásodikja, Ujhelyi István ma reggel úgy vétette észre magát, hogy nekiugrott a napokban az MSZP által is méltatott Navracsics Tibornak.

Ujhelyi szerint Orbán Viktor jobban tenné, ha „nem kockáztatva a következő napok esetleges elutasító döntését” visszavonná Navracsics Európai Bizottságba való jelölését, inkább olyan szaktekintélyt delegálna a testületbe, aki megfelel az elvárásoknak és “nem volt bűntársa a rezsimépítő kormánynak”.

Ujhelyi ugyan megjegyzi, hogy Navracsics a bizottsági meghallgatásán Brüsszel iránti lojalitásáról és az európai értékek őrzésének, az európai jogszabályok betartatásának felelős vállalásáról beszélt, ahogyan azt egy hiteles uniós biztostól elvárják, ám ezek csupán “szép szavak voltak, kár, hogy a szavatosságuk fájóan romlott”.

A szocialista EP-képviselő úgy véli, Orbán Viktor és a “putyinokratikus magyar rezsim bélyege túl erős volt” Navracsics Tiboron, ezért “hiába erőltette magára a lojális európai álarcát”, “Európa nem hitt neki”. Sőt Navracsics Tibor helyettes kormányfőként és a jogalkotásért felelős miniszterként “bűntárs” volt mindabban, amit az “Orbán-rezsim kormánya” az elmúlt években tett Magyarországon és Magyarországgal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik