Belföld

Vizsgálat indul Balázsék ellen az ízléstelen viccelődésért

Hatósági eljárás indul a Class FM ellen a gólyatábori nemi erőszakról szóló műsor miatt.

Viccelődve és a történteket relativizálva, bicskanyitogató stílusban beszélgettek a műsorvezetők a Morning Show-ban arról, hogy az ELTE fonyódligeti gólyatáborában megerőszakoltak egy lányt. Sebestyén Balázs, Vadon János és Rákóczi Ferenc műsorvezetők hozzáállása nagy felzúdulást és számos panaszt keltett, amit a rádió még azzal tetézett, hogy Facebook-oldalán úgy kommentálták az egészet, hogy rosszindulatú firkászok forgatták ki az elhangzottakat.

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen egyesület tagja, Szigeti Vera a Hír24 hírműsorában elmondta, hogy a társadalom döbbenetesen elfogadó a szexuális erőszakkal szemben, teljesen megszokott az erőszakon való viccelődés és az áldozat hibáztatása. Ezért is problémás, ha erre még egy sokak által hallgatott rádióműsor is rásegít.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa kedden úgy döntött, hogy hatósági eljárást indít az ominózus műsorban elhangzottak miatt a Class FM ellen. Az eljárás lezárására legkésőbb 40 napon belül kerülhet sor a törvény szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik