Belföld

Mérföldkőhöz érkezett a Bubi

Szerda délután átlépte a százezret a Mol Bubi közbringarendszerben regisztrált bérlések száma. Egyre többen váltanak bérletet is - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint szerda délután regisztrálták a százezredik bérlést, azaz már ennyiszer használták a zöld kerékpárokat a szeptember 8-ai átadás óta. Az indulás óta már négyezren váltottak bérletet, és több ezerre tehető a gyűjtőállomások érintőképernyős termináljainál vett jegyek száma is.

Közölték: a százezredik bérlő egy budapesti ügyvéd volt, aki elmondta, hogy már a Mol Bubi indulásának napján bérletet váltott, és azóta is gyakran használja a kerékpárokat a hétköznapi városi ügyintézéshez. A férfinak Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója személyesen köszönte meg a Rumbach Sebestyén utcai gyűjtőállomásnál, hogy rendszeresen használja a rendszert.

A BKK tájékoztatása szerint jó időben gyakran emelkedik ötezer fölé a napi bérlések száma, de esős napokon is több mint háromezer használatot rögzít a rendszer. Hozzátették: továbbra is sokan élnek azzal a lehetőséggel, hogy egy regisztrációval több kerékpárt visznek el a gyűjtőállomásokról. Egy bérlő egy alkalommal átlagosan tizennyolc percet kerékpározik.

A leggyakrabban használt gyűjtőállomások a Városháza park, a Kálvin tér, a Fővám tér és a Szent Gellért tér, de népszerű a Nyugati téri és a Boráros téri állomás is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik