Belföld

A párt felső szintjére ért a prostituáltbotrány

Nem zsarolta Pásztor Albertet, viszont feljelenti kijelentései miatt az a férfi, akivel a miskolci polgármesterjelölt beszélt egy hangfelvételen.

A baloldali Lakatos Miklós feljelenti a baloldali Pásztor Albertet, aki szintén feljelenti őt. A polgármesterjelölt a Blikknek azt mondta, feljelentésében nevén nevezte a zsarolót, a felbujtókat pedig Lakatos vallomása alapján kézre keríti a rendőrség. Pásztor Albert azt elismerte, hogy 8-10 éve volt egy legénybúcsúban, ahol táncosnők is voltak, de a róla megjelent fotó gyenge hamisítvány, hiszen bajszát csak két éve vágatta le. Ha netán mégis előkerülnének bármiféle manipulált fotók, azt vallja, tetteiért mindenki vállalja a törvény előtti felelősséget, legyen az alvilági személy vagy nyíregyházi „behajtó” – mondta.

Fotó: MTI/Vajda János

„Az egész város tudja, hogy…”

Közben előkerült egy hangfelvétel, amelyen az anyag készítője szerint Pásztor vall az örömlányok társaságáról. A beszélgetésen szó esik egy képről, amelyen állítólagos örömlányok is szerepelnek az egykori rendőrfőkapitánnyal. A párbeszéd elején Pásztor azt mondja, beszélgessenek az ügyről, mert nem érdeke, hogy balhé legyen. – Nem olyan társaságban van fényképezve, ami vállalható – feleli beszélgetőtársa. – Igen, nagy valószínűséggel kurvák. Sosem tagadtam. Az egész város tudja, hogy… – mondja Pásztor, mire Lakatos közbevág: – De nemcsak nőkkel, hanem férfiakkal is. És azok sincsenek túlöltözve – idézi a Magyar Nemzet.

A magát elkötelezett baloldalinak valló nyíregyházi férfi a lappal közölte: a Blikkben korábban megjelent fotó másolata már nincs nála. Azt mondta, azért állt a nyilvánosság elé, mert nem szabad polgármesternek választani egy fotókkal zsarolható embert.

Korábban a Blikknek ugyanakkor Lakatos azt mondta, legalább nyolc-tíz, lényegesen intimebb helyzetben készült kép is létezik. Beszélt azokkal az emberekkel, akik a fotókat készítették, és szerinte Pásztor Albert is tudja, kik ők. Az illetők egy szórakozóhelyen leitatták, és olyan fotókat készítettek róla, amelyekkel később sarokba lehet szorítani, de ő nem zsarolta, nem kért tőle semmit.

Tóbiás küldte Miskolcra

Lakatos Miklós az Echo TV riporterének azt mondta, a baloldallal volt megbeszélve, hogy Pásztorral tárgyal az ügyben. Ő nem zsarolta Pásztor Albertet, pozíciót sem kért tőle, „egyszerűen csak felvétele van arról, hogy Miskolc korábbi rendőrkapitánya meztelen férfiakkal és örömlányokkal mulatott”.

Pásztor Albert szerint viszont maga Lakatos a zsaroló, akit ezért fel is jelentett. A beszélgetést nyomásgyakorlásként értékelte, de ő nem zsarolható, róla nem készülhettek ilyen felvételek. Tíz éve volt egy legénybúcsúban, ahol sok minden történt. De olyan fotó, amivel zsarolható lenne, nincs. A kép, amit látott, hamisítvány – mondta a baloldal polgármesterjelöltje. .

Lakatos feljelenti kijelentései miatt Pásztor Albertet, aki szerinte „előre menekül”, nem tudja, mi elől, mert ő „nem akarta kínos helyzetbe hozni”. A beszélgetésen szóba került egy bizonyos Józsi is, aki majd megmondja, mi legyen. Az Echo TV egy sajtótájékoztatón megkérdezte, hogy Józsi, az MSZP elnöke, Tóbiás József-e, de Pásztor Albert azt felelte, ebben az összefüggésben először hallja ezt a nevet. Ehhez képest az MSZP sajtóosztálya írásban megerősítette, hogy a pártelnök küldte Lakatost Miskolcra.

„Lakatos Miklós kért találkozási lehetőséget Pásztor Alberttől, és én (Tóbiás József) kötöttem össze őt a miskolci kampánystábbal, akik aztán eldönthették, hogy akarják-e, hogy Lakatos Miklós találkozzon Pásztor Alberttel.”

Felesége mellette állt a sajtótájékoztatón

Miközben a liberális, illetve a Lehet Más a Politika és a 4K! miskolci polgármesterjelöltje a botrány miiatt lemondásra szólította fel a baloldal jelöltjét, ő felajánlotta egyévi tiszteletdíját a miskolci tehetségeknek. Egy sajtótájékoztatón, ahol – mint Facebook-oldalán írja – Márti, a felesége úgy szorította a kezét, mint az első randijukon. Pásztor szerint neje azért volt vele, mert ő is pedagógus. “Ahhoz, hogy a miskolci tehetséges fiatalokban kialakítsunk egyféle kötődést, elengedhetetlen egy tehetségprogram elindítása, amely ösztöndíj rendszer keretében segíti azokat, akik érdemesek rá.”

Pásztor tudja, egy ilyen rendszer pénzt igényel és csak akkor van erkölcsi alapja kérni más adományozók támogatását, csatlakozását, ha példát mutat. Asszonya rögtön mellé állt. “Nap mint nap látja a rászoruló, de tehetséges tanítványokat, akikre kis segítséggel nagy jövő vár.” Közösen döntöttek arról, hogy első polgármesteri éve jövedelméről lemond.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik