Belföld

Sokba kerülnek a képviselők albérletei és irodái

Közel 15 milliós iroda- és majdnem 10 milliós lakásbérlet – vannak olyan képviselők, akinek ennyibe kerül négy évre a fővárosban bérelt lakása és a választókerületi irodája.

Eddig 41 képviselő igényelt lakásbérletet, 65 pedig irodabérletet az Országgyűlés Hivatalától. Az eddig közzétett adatok szerint a legdrágább lakásszerződést a jobbikos Sneider Tamás, míg irodabérletet az MSZP-s Hiszékeny Dezső részére kötötték. Minderre legfeljebb évi 1,2 milliárdot költhet a hivatal – írja a napi.hu.

A portál az Országgyűlés Honlapján megjelent adatokra hivatkozva arról számol be, hogy a legdrágább lakásbérleti keretösszeget eddig Sneider Tamás, a parlament jobbikos alelnöke kapta, 9,6 millió forintot négy évre. Sokba kerül a lakhatása a fideszes Gyopáros Alpárnak – 7,8 millió – és Hoffmann Rózsának (KDNP) – 7,6 millió -, illetve Bíró Márknak (Fidesz), aki 7,5 millió forintot kap erre a célra.

Az irodabérletek rangsorában az MSZP-s Hiszékeny Dezső áll az első helyen: 14,8 milliós keretösszegével az „albérlő” képviselőket is megelőzi. Frakciótársa, Tóth Csaba irodájára 9,8 milliót költ az Országgyűlés Hivatala, míg a fideszes Becsó Zsolt 9,1 milliót kap.

A bérleti szerződéseket határozatlan időre köti a hivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik