Belföld

Engedély nélkül működő nőgyógyászokat bírságoltak meg

Négy, működési engedély nélkül tevékenykedő nyíregyházi nőgyógyászt büntetett meg az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Az orvosoknak fejenként félmillió forint bírságot kellett fizetniük.

Az orvosokat ráadásul azonnali hatállyal eltiltották az engedély nélkül végzett tevékenységtől. A vizsgálat még tavaly indult állampolgári bejelentés alapján.

A bírság kiszabása ellen mindegyik orvos fellebbezett, a másodfokú hatóság, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal azonban helybenhagyta a határozatot, ugyanakkor az orvosok által előadottak alapján az eredetileg és egyénenként kiszabott egymillió forintos pénzbüntetést mérsékelte. A vizsgálat során az ellátott betegek egészségét károsító hiányosságot nem tártak fel, az eljárás alatt valamennyi orvos és egészségügyi dolgozó együttműködő volt, tevékenységüket jelenleg már jogszerű keretek között végzik.

Az ÁNTSZ felhívta a figyelmet arra, hogy az egészségügyi szolgáltatás nyújtásához minden esetben engedélyre van szükség. Nem elegendő a szolgáltató megítélése, mely szerint rendelése mindenben megfelel a vonatkozó jogszabályi előírásoknak és teljesíti az előírt tárgyi és személyi minimumfeltételeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik