Belföld

Nem vált pártot Kunhalmi

Előzőleg a Magyar Nemzet névtelen szocialista informátorokra hivatkozva írt a pártváltásról. A forgatókönyv realitását azzal magyarázta, hogy a fővárosi MSZP-elnök pozíciója meginoghat egy katasztrofális szereplésnél, amit sokan már borítékolnak pártján belül. Ezzel szemben volt, aki azt állította, hogy Kunhalmi pozíciója erős a fővárosi MSZP-n belül, a “kiszivárogtatás” csak Gyurcsány Ferenc érdekét szolgálja, aki ezzel még jobban demoralizálhatja a szocialista pártot, ami a DK malmára hajthatja a vizet. A Magyar Nemzet kereste Kunhalmi Ágnest, de lapzártáig nem érte el.

A Hír24 igen. Ezt válaszolta röviden. Természetesen nem igaz, hogy átülne Gyurcsányhoz. Szerinte a Fidesz állhat a támadás mögött. Sokaknak nem érdeke, hogy az MSZP jól szerepeljen Budapesten.

Facebook-oldalán a politikus ehhez hozzátette, hogy a Magyar Nemzet látomásos költészetre váltott, mert nehéz lehet elfogadni, hogy az ország számos városában, budapesti kerületek sokaságában és Budapest egészén a Fidesz jövő hét vasárnap elveszíti a választást. Kunhalmi a névtelen szocialistákra ugyanúgy számít a kampányban, mint az aktivisták, tagok, változást akarók tömegére, “akik nap mint nap tesznek a sikerért. Senki ne várja meg, amíg nem marad választása!” – írta.

Az MSZP-ben ugyanakkor nyilvánvalóan feszültséget okozhatott, hogy Tóbiás József pártelnök szerint Szigetvári Viktor az ő nevében nem tárgyalhatott Bokros Lajossal, mivel az MSZP-ben testületi döntések szükségesek egy ilyen lépéshez. Az Együtt ügyvezető társelnöke szerint ő az MSZP budapesti elnökével egyeztetett. Kunhalmi Ágnes korábban lapunknak azt mondta, hogy Falust nem ők beszélték rá a visszalépésre, olyannyira nem, hogy csak egy értesítést kaptak erről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik