Belföld

Már le is zárták a ma megnyitott Lánchíd utcát

Szerdán reggel a végleges engedély nélkül engedték rá az autókat a Vártkert Bazár előtt felújított utcára, kora délután azonban újra le kellett zárni az forgalom elől – írja a Nol.hu és a VS.hu.

A Népszabadság helyszínen tartózkodó munkatársa arról tájékoztatott, hogy szerda délután fél kettőkor a felújítást végzők utasítást kaptak az utca lezárására, oda csak a mentők, a BKV és a taxik hajthatnak be – derül ki a NOL.hu cikkéből.

A BKK-nak ez így megfelel

A BKK-nál a VS.hu-nak nem cáfolták, hogy nincs ideiglenes forgalomba helyezési engedélye a Lánchíd utcának, de ez szerintük nem lehet akadálya, hogy az utcán mától ismét közlekedjenek a járművek. “Mivel a Lánchíd utca nem egy teljesen új létesítmény, hanem egy meglévő út átalakítása, ezért az építésközi ideiglenes állapotban való ráhajtás, a kivitelezővel megfelelően egyeztetve és a biztonságot fenntartva megfelelő megoldásnak számít.”

A kivitelező viszont azt közölte, mindenképpen át akarják adni az utcát, és ilyen értelmű közléseket tett az I. kerületi önkormányzat, továbbá a BKK is a 86-os busz eredeti útvonalának helyreállításáról számolt be.

Egy átadó nem elég

Az I. kerület reggeli közleménye szerint a Lánchíd utcát és környékét a Várkert Bazár fejlesztésének második üteméhez kapcsolódóan újították fel. Új burkolatot kaptak az utcák, korszerűsítették a közvilágítást, kerékpársávokat, új villamosmegállókat és szökőkutakat alakítottak ki, megújították és növelték a zöldfelületeket, valamint rendbe hozták a Lánchíd utca alatt található közműveket is.

Úgy tűnik, hogy Várkert Bazárhoz kapcsolódó felújításokat többször kívánják átadni. Magát a Várkert Bazárt is hivatalosan kétszer már átadták, de nem hivatalosan az LMP már harmadszor is felavatta, sőt lehetőséget adott mindenkinek, hogy ők is átadhassák az építményt, amennyiszer csak szeretnék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik