Belföld

Lázár a Norvég Alap újabb gyanús jeleiről beszélt

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint hamarosan nyilvánosságra hozzák a Kehi-vizsgálat eredményét, de addig is van pár gyanús elem, ha összehasonlítjuk a norvég tendereket az uniós pályázatokkal.

A miniszter egy utcafórumon elmondta, nagyon árulkodó, hogy „Magyarországon az elmúlt hét évben minden második európai uniós pályázatra benyújtott pályázat nyert, ami azt jelenti, hogy ötven százalék a pályázati győzelem esélye, a norvég alapos pályázatoknál tizenhárom százalék, azaz csak minden tízedik pályázat nyert”.

Elmondta, olyan civil szervezetek fordultak a kormányhoz, amelyek az Ökotárs által bonyolított pályázatokon vesztettek.
Ezeknek a szervezeteknek az volt a vélelmük, az Ökotárssal szembeni vádjuk, hogy a pályázatot nem objektív szempontok alapján bírálták el, hanem „szubjektív pályázati manipuláció zajlott”. Egy szűk kör kapta meg a pénzek felosztásának jogát, és végül a pénzeket is. „Ennek a vizsgálata zajlik jelen pillanatban” – közölte Lázár János.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM szövetség társelnöke szerdán arra szólította fel Lázár Jánost, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra az Ökotárs Alapítvány ellen lefolytatott Kehi-vizsgálat eredményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik