Belföld

Tarlós: mi van, ha Bokrost is lecserélik jövő héten?

Tarlós István úgy látja, hogy kihívói között most van egy beazonosíthatatlan identitású jelölt, de baloldali nincs. A főpolgármester közölte, négy éve is azt mondta, hogy minden budapesti főpolgármestere szeretne lenni, s most is ez a cél. Úgy fogalmazott: van egy jól behatárolható, szűk réteg, amelyik “akkor sem választana meg holnap, ha a családja életét menteném meg”, mindenkinek nem lehet a kedvére tenni. Azon igyekszik, hogy a budapestiek összességét jó hatásfokkal képviselje – tette hozzá.

Tarlós István arra a kérdésre, hogy leül-e Bokros Lajossal, a MoMa főpolgármester-jelöltjével vitázni, azt felelte: a “tegnap diszkvalifikált jelölt” részéről is volt ilyen kezdeményezés, de kezd értelmetlenné válni, mert “mi van, ha a tegnap kitalált jelöltet is lecserélik a jövő héten”.

A főpolgármester kitért arra is: vannak, akik önmagukat megkülönböztetik a többi jelölttől és külön meccset akarnak provokálni, holott parlamenti pártok jelöltjei is szerepelnek az aspiránsok között. Vannak, akik igyekeznek nagyot mondani, és olyanok is, akik biztosan tudják, hogy nem fogják rajtuk ígéreteiket számon kérni – fejtette ki a rádióműsorban, értelmetlennek nevezve a vitát amiatt, hogy “bizonytalan a jelölési folyamat, ki tudja már, hogy ki kit támogat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik