Belföld

Szijjártót leváltatnák Orbánnal

Szijjártó érdemtelen és alkalmatlan a Külügyminisztérium vezetésére - közölte az Együtt-PM.

A szövetség követeli, hogy Szijjártó Péter a nyilvánosság előtt számoljon el, miből szerezte mesés vagyonát. Az Együtt-PM felszólítja a kormányfőt, hogy vonja vissza a külügyminiszter kinevezését. Az ellenzéki tömörülés emlékeztet rá, hogy az RTL Klub Híradója szerint Szijjártó Péter májusban 167 millió forintért vásárolt háza valójában 708 négyzetméteres, bár Fülöp Judit külügyi szóvivő csak ennek alig több mint felét, 391 négyzetmétert ismert el. A kereskedelmi tévé a város jegyzőjétől megtudta, hogy az ingatlan nettó 334 négyzetméteres, amihez jön még egy 249 négyzetméteres pince, benne az öt autónak helyet biztosító garázzsal, a 61 négyzetméteres medence, egy 65 négyzetméteres terasz.

“Fideszes politikusoknál általános gyakorlat lett, hogy sokkal nagyobb vagyont halmoznak föl, mint amennyi a fizetésük alapján indokolható lenne, majd amikor erre fény derül, sunnyognak. Kezd általánossá válni az is, hogy a fideszesek ingatlanjai maguktól növekednek, Szijjártó előtt Rogán Antalról derült ki ugyanez. A hatóságok sajnos tétlenek az ügyben, sőt sokszor maguk mossák ki a fideszeseket” – írta az Együtt-PM. 

A szövetség szerint Szijjártó Péterről évek óta nem tudni, miből él, hiszen vagyonnyilatkozatai szerint többet tesz félre, mint amennyit keres. Ehhez jön felhalmozott mesés ingatlanvagyona, amelynek kicsiny része a dunakeszi luxusvilla. “Felmerül a gyanú, hogy illegálisan tesz szert jövedelemre. Az Együtt-PM az összes lehetséges jogi eszközzel küzd minden tudomására jutott korrupciós ügyben”. A szövetség a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, valamint az Országgyűlés mentelmi bizottságához fordult az igazság tisztázásáért, elvárja, hogy a hatóságok derítsék ki az igazságot.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik