Belföld

Sínre került az Orbán–Simicska-harc

Október elsejétől Zaránd György tölti be a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatói pozícióját, a személyszállító vasúttársaság új értékesítési igazgatója pedig Feldmann Márton lesz.

A MÁV-Start az MTI-vel tudatta, hogy a korábbi vezérigazgató, Ungvári Csaba 2014. október elsejétől újra a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettese lesz. Ungvári Csaba korábban a poszton a társaság egységes pénzügyi-gazdálkodási stratégiájáért felelt. A közgazdász végzettségű szakember 2012. július 1-jétől a MÁV-Trakció Zrt., majd ugyanezen év december 1-jétől a MÁV-Gépészet Zrt. vezérigazgatói feladatait is ellátta. Vezetése alatt valósult meg a három társaság teljes körű integrációja, amelynek révén a MÁV-Start Zrt.-n belül a korábbinál költséghatékonyabb, gyorsabb és egyszerűbb működés valósult meg.

Az őt váltó Zaránd György a vállalat számos területén tevékenykedett: 2011 decemberétől a MÁVStart Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese, majd 2012-től a cég értékesítési igazgatója lett. 2014 júniusától a meglévő feladatai mellett a MÁV Nosztalgia Kft. ügyvezető igazgatója – közölte a vasúttársaság.

A Népszabadság korábban azt írta, hogy a kormányfő területet hódít Simicskától, ezért „mozognak a székek” a nagy állami társaságok, a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM), a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) és a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói esetében. A személycserék kódoltak, miután Orbán Viktor menesztette a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt nevével fémjelzett gazdasági-üzleti „klubba” tartozó Németh Lászlónét, és helyére Seszták Miklóst nevezte ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik