Belföld

Schmuck Andorék a Fidesszel mutyiztak ajánlásokat

A nol.hu cikke szerint tömeges adategyezést állapított meg a Fideszre és a Szociáldemokratákra leadott ajánlások között abaloldali összefogás VI. kerületi választási bizottsági delegáltja. A baloldali jelölt a lap közlése szerint „személyes adatokkal való visszaélés, közokirat hamisítása, hamis tartalmú közokirat felhasználása, valamint a választás rendjének megsértése miatt tett feljelentést” az esettel kapcsolatban.

A nol.hu birtokába került feljelentés szövege szerint tömeges adategyezés látható a két párt ajánlóívein, és az „adatok azonossága listaszerű másolásra, illetve a lista egyes elemeinek másolására utal”. A feljelentés szerint a mindkét pártot támogató ajánlók szignója a két különböző íven nyilvánvalóan eltérő, ami egyértelműen másolásra utal – írta a lap. Legalább 174 esetben mutatható ki adatazonosság – írta a nol.hu, a feljelentésre hivatkozva. 

A feljelentés szerint „egyértelmű, hogy a Fidesz tömegesen átadott személyes adatokat a Szociáldemokraták számára, amit a Szociáldemokraták szervezett formában, az aláírásokra kiterjedő hamisítással közokiratba foglalva felhasználtak” – olvasható a lap cikkében. A feljelentés szerint az összejátszás célja az volt, hogy megosszák az ellenzéki szavazatokat. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik