Belföld

Kétmázsás anyakocát vesztettek el Pilisszentivánon

A főtéren esett ki az utánfutóból, várják a gazdáját.

Nem mindennapi felhívást tett közzé a pilisszentiváni polgármesteri hivatal – egy autóst keresnek, aki 190 kilós élő anyadisznót hagyott el hétfőn délután az utánfutójáról. Dr. Peller György jegyző a Hír24-nek elmondta, hogy az állat a főtéren esett ki az utánfutóból, az esést az iskolából eljövő gyerekek látták. A disznó a téren mászkált, majd a kiérkező tűzoltók egy udvarba terelték, végül kikötötték egy fához, hátha visszajön érte tulajdonosa.

Később az önkormányzati testületi ülés közben szóltak, hogy rosszul van a malac, megsérült az eséstől. Intézkedtek, állatorvost hívtak, majd egy solymári állattelepen helyezték el az állatot. A disznót az önkormányzatnak őriztetnie kell, ha jelentkezik érte a gazdája, bármikor kiadják neki. Bizonyítania kell azonban, hogy övé az állat, ami nehéz lesz, mert nincs rajta jelzés. Ha mégse jön érte senki, akkor egy idő után el lehet adni vagy akár le lehet vágni.

A jegyző hatáskörébe tartozik a talált tárgyak kezelése, így a malacé is. Dr. Peller György elmondta, hogy eddig ez volt a legérdekesebb dolog, ami hozzá került, általában csak iratokat szoktak leadni, amelyeket visszajuttatnak a tulajdonosaiknak. Az önkormányzatnál furcsállják, hogy nem tűnt fel egy kétmázsás állat elvesztése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik