Belföld

Jobbik: “A legpofátlanabb sikkasztás”

Magyar Zoltán (Magyar Zoltán)
Magyar Zoltán (Magyar Zoltán)

A radikális párt feljelentést tesz az 1 százalékos felajánlások átcsoportosítása miatt.

Magyar Zoltán képviselő emlékeztetett rá, hogy a parlagfűirtásra befolyt összeget, mintegy 1,1 milliárd forintot a felajánlók megkérdezése nélkül csoportosították át más kiadásokra. A pénzt parlagfűirtás helyett végkielégítésekre, informatikai eszközökre, süteményekre, diákköri konferenciára és terepjáróra fordította a minisztérium.

Eddig is éppen elég nagy problémát jelentett az, hogy az emberek jelentős része nem élt az 1 százalékos felajánlás lehetőségével, sokan éppen az ilyen visszataszító ügyek miatt. “Hogy várhat el az állam bármit is a polgáraitól, ha saját maga folyamatosan félrevezeti és semmibe veszi őket?!” Hogy képzeli a Fidesz-kormány, hogy szembe megy 177 ezer állampolgár akaratával és jóindulatával? – sorolta kérdéseit az ellenzéki politikus.

Közleménye szerint a Jobbik még ma feljelentést tesz különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntett gyanúja miatt. Ezen túl a felelősök azonnali megnevezését, elszámoltatását követeli, az érintettektől pedig nyilvános bocsánatkérést!

Korábban az Együtt-PM is bírálta a földművelési tárcát, amely bárkit boldogan megbírságol, ha nem kaszálja le a földjén a parlagfüvet, az adózók által parlagfű-mentesítésre felajánlott pénzt viszont elherdálja, és a saját céljaira költi. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik