Belföld

Kétszer osztották ki ugyanazt a házszámot egy szekszárdi utcában

A hiba miatt tévedt már el mentő, érkezett rossz helyre postai küldemény. Mégsem lépnek a hivatalok. Azt állítják, választási időszakban nem tehetik.

Van egy utca Szekszárdon, amelynek mindkét végén hatos szám van – olvasható a teol.hu-n. Elsőre ez talán nem is tűnik nagy sztorinak, az ott élőknek azonban rengeteg problémát okozott már a helyzet.

Volt olyan, hogy egy szabálytalanul parkoló autóhoz próbált rendőrt hívni a Harangozó család – hiába. Végül kiderült, hogy az utca másik végén lévő hatos számnál keresték a helyszínt az egyenruhások. De olyan is előfordult, hogy egy zavartan viselkedő nőhöz hívtak mentőt, ami szintén eltévedt. A postai küldemények mindennapos elkallódásáról nem is szólva.

Harangozóék jelezték a problémát a városházán, az aljegyző azonban közölte velük, hogy választási időszakban a jogszabály az utcanév változtatást, illetve a házszámváltoztatást is tiltja. Ha lezajlott a voksolás, akkor visszatérnek majd a problémára – ígérte a tisztviselő.

A Holub utcát egyébként korábban többször átnevezték, de a gond nem ebből fakadt. Egy osztott helyrajzi szám okozza a kavarodást – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik