Belföld

Havi egymilliót kap Zoltai, hogy tanácsot adjon Lázárnak

Az egykori munkásőr lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatói posztjáról a Szabadság téri emlékmű miatt, aztán leszerződött az azt felállító Miniszterelnökséggel.

Havi bruttó egymillió forintot kap Zoltai Gusztáv a Miniszterelnökségtől tanácsadói munkájáért – írja a 444. A megállapodás négy hónapra szól. Az összesen négymillió forintért Zoltai feladata, hogy szakmai tanácsokat adjon „a zsidó közösségek érdekképviseletének ellátására hivatott szervezetek képviselőivel történő tárgyalásokhoz” és közreműködjön a zsidó közösségekkel való kapcsolattartásban.

Zoltai igazgatói lemondásához többek szerint inkább a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének gazdasági átvilágítása járult hozzá, maga Zoltai is azt mondta, hogy felmondólevelét Feldmájer Péter akkori elnök írta meg és tette le elé. A mostani Mazsihisz-elnök, Heisler András azt mondta Zoltai tanácsadói megbízásáról, hogy hitetlenkedve és megdöbbenéssel olvasta azt, és a megbízatás elfogadásával a volt igazgató romba döntötte egyébként sem makulátlan életművét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik