Belföld

Vitázott Tarlós négy kihívója

Az egymás javára való visszalépések lehetősége is téma volt azon a csütörtöki kerekasztal-beszélgetésen, amelyen négy ellenzéki főpolgármester-jelölt vett részt. Az eseményre Falus Ferenc nem ment el, Staudt Gábort pedig nem hívták meg.

A Republikon Intézet Programok, stratégiák, kampány – budapesti politikusok helyzetértékelése című rendezvényén a függetlenként induló Magyar György ügyvéd amellett érvelt, hogy a jelenlegi főpolgármesternek csak egy kihívója legyen.

Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) főpolgármester-jelöltje szintén úgy ítélte meg, hogy még mindig érdemes lenne megpróbálni összefogni a demokratikus ellenzéki oldalon, míg az LMP-s Csárdi Antal kijelentette, nem kíván részt venni abban az álságos vitában, hogy ki kinek és hogyan lép vissza.

Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje arról beszélt, hogy az októberi választáson a liberális vagy baloldali érzelmű választók egyértelművé tehetik, nem kérnek abból az orbáni vízióból, amit a miniszterelnök Tusnádfürdőn felvázolt.

A Republikon Alapítvány elnöke, Horn Gábor az esemény elején bejelentette, Staudt Gábort, a Jobbik jelöltjét nem hívták meg, Tarlós István főpolgármester nem jelzett vissza, míg Falus Ferenc előbb elfogadta ugyan a meghívást, később jelezte, ha Tarlós István nem vesz részt a beszélgetésen, akkor ő sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik