Belföld

Tarlós: Nyerjen választást Lázár Budapesten!

Tarlós István a Heti Válasznak és a Figyelőnek is beszélt ellentétéről Lázár Jánossal. Az EU-pénzek elosztása körüli konfliktus nem színjáték, de nem is olyan komoly, mint ahogy ezt egyesek interpretálják – mondta a Figyelőnek. A Heti Válasznak – miközben saját bevallása szerint próbált visszafogott maradni – arról is beszélt, hogy „ilyen súlyú döntéseket nem egyetlen ember fog meghozni, főként nem egy olyan miniszter, aki a közvélekedés szerint nem nevezhető Budapest legnagyobb barátjának.”

A Figyelőnek azt mondta: ez nem személyes ügy, csak máshol vannak a gyökereik, a miniszterrel addig marad köztük a nézetkülönbség, amíg a forrásokat el nem osztják. Tarlós három alapfeltételt szab a kormánynak ahhoz, hogy biztosan folytassa munkáját: a BKV finanszírozásának hosszú távú megoldását, a 3-as metró felújítási forrásainak és a fővárosi cégek működési feltételeinek a garantálását. Persze megkurtítaná a BKK jogköreit is.

Ha ezek nem teljesülnek a választások után viszonylag rövid időn belül, akkor nagyon el kell gondolkodnia. Azt, hogy lemondana, a Figyelőnek nyíltan nem mondta ki, de jelezte, addig tudja a munkáját végezni, amíg van értelme. Hogy nem a levegőbe beszélt, jelzi, hogy ugyanezt mondta a Heti Válasznak is, hozzátéve, hogy megengedheti magának azt a luxust, hogy csak addig dolgozzon Budapestért, amíg az eredmények tőle is függnek. Ha a 3-as metró ügyét mégsem vele akarják megoldani, „akkor induljon el Lázár János Budapesten, és nyerje meg a választásokat”.  Neki valami azt súgja, ez nem menne simán. 

Ugyanakkor bizakodó, nem tart a helyzet elmérgesedésétől, mert a döntés a miniszterelnök kezében van. Vele biztató tárgyalásokat folytatott, Orbán Viktorra “Budapest mindig számíthatott”. Mivel – a kezdeti súrlódások után – mostanra Rogán Antallal is kifejezetten pozitív munkakapcsolata alakult ki, így még abban is reménykedik, hogy egyszer Lázár János is a barátja lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik