Belföld

Ha mutyi, akkor pártsemleges – belvárosi lakásügyek

Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettesek ellen. Szerinte Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi fideszes alpolgármester áron alul jutott önkormányzati ingatlanához.

Az önkormányzat erre úgy reagált: már mindenki tudja, hogy Juhász Pétert a bíróság jogerősen kétszer is elítélte droggal való visszaélés miatt, ezért “van valami pikantériája annak, hogy egy bűnöző a Legfőbb Ügyészséghez fordul, annak érdekében, hogy vetélytársát jogtalanul gyanúba keverje és lejárassa”. A lényeg, hogy Juhász Péter vádjaiból egy szó sem igaz.

“Hazugságaival szemben az igazság az, hogy a szóban forgó lakás értékbecslését igazságügyi értékbecslő végezte az értékesítés előtt” – fogalmazott az önkormányzat, amely több mint kétezer egyszerű önkormányzati bérlő esetében pont ugyanígy járt. Több mint kétezren vehették meg hasonló áron a lakásaikat. Köztük baloldali önkormányzati képviselők, például Pásztor Tibor 7 millió 246 ezer 750 forintért vagy Kovács Alex 20 millió 730 ezer forintért. Az V. kerület vezetése azt javasolta Juhász Péternek, hogy ez esetben jelentse fel saját szövetségeseit, az MSZP képviselőit is – így a válasz.

Juhász Péter korábban közleményében azt írta, hogy a feljelentést kötelezettségszegés, csalás és hűtlen kezelés gyanújával tette a belvárosi Szerb utcában található önkormányzati lakás feltehetően áron aluli eladása miatt. A baloldali pártok V. kerületi polgármesterjelöltje közölte: a piaci szakértők szerint akár 60 millió forintot érő lakást a Rogán Antal (Fidesz-KDNP) vezette önkormányzat alig 33,6 millióra értékelte, majd ezt az értéket egyoldalúan 25 millióra csökkentette, és ezen összeg háromnegyedéért adta el végül.

Szentgyörgyvölgyi Péter, aki a kormánypártok polgármesterjelöltje, ráadásul 25 éves kamatmentes részletfizetési lehetőséget is kapott – tette hozzá. Juhász Péter szerint az V. kerület lakóit az ingatlan eladása során akár 40 millió forint kár is érhette. Az ellenzéki politikus hiányolta, hogy az ügyészség nem járt el hivatalból az ügyben, holott a lakáseladás körülményei augusztus óta köztudomásúak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik