Belföld

Megérkezett a fagy

Cudar reggelre ébredtünk, de semmi pánik, mert a folytatás sokkal jobb lesz. Főleg a hétvégén fogunk örülni az időjárásnak.

Szerdán többnyire napos idő várható, inkább csak délutántól a Dunántúl fölé sodródhatnak fátyolfelhők nyugat felől. Hideg lesz a hajnal, a fagyzugos helyeken talajmenti fagy is előfordulhat, napközben pedig 15 és 19 Celsius-fok közötti értékeket mérhetünk. Nyugaton, északnyugaton megélénkül, helyenként megerősödik a déli szél – írja az Időkép.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront hatására több lesz a felhő az égen, szórványosan kisebb eső, zápor is kialakulhat. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél. Hajnalban 3-10, délután 14-19 fokot mérhetünk.

Pénteken is kialakulhatnak még szórványosan záporok, illetve többfelé szeles időre készülhetünk 15 és 20 fok közötti csúcshőmérséklettel.

Hétvégétől beköszönt a vénasszonyok nyara. Sok napsütés várható, a csúcshőmérséklet pedig egyre több helyen meghaladja majd a 20 fokot. Hajnalonként megjelenhetnek a ködfoltok, de napközben számottevő csapadéktól nem kell tartanunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik