Belföld

Tarlós megszokásból sértett jogot

Szerinte főpolgármesterként négy éve és most is jogosan használja a városcímert. Nem gondolt arra, hogy ez valakinek “szúrni fogja a szemét” – mondta Tarlós, aki szerint nem azért választanak újra egy főpolgármestert, mert a plakátján ott van a címer. Folyik a jogorvoslati eljárás, fellebbeztek, ugyanis “semmi rosszhiszeműség nem volt (…) a városcímer használatában, inkább megszokás” – tette hozzá.

Ha jogerős határozat lesz, azt be fogják tartani – ígérte. A főpolgármester furának tartja, hogy az arculati dolgokról beszélnek, és nem a lényegről. Tarlós István szólt arról is, hogy egyébként mindenképpen lesz változás, mert többütemű plakátozást vettek tervbe, és hívómondat vagy hívószó kerül a plakátjára.

Tarlós István azokra a sajtóértesülésekre reagálva, hogy 2019-től átalakítanák a budapesti közigazgatási struktúrát, azt mondta: ez még nem dőlt el, ő maga is három vagy négy változatról tud, és egyikről sem született még döntés.

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfőn úgy ítélte meg, összességében jogellenes a fővárosi önkormányzat címerének használata Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének plakátjain. A testülethez két kifogás érkezett, az egyiket az Együtt – A Korszakváltók Pártja, míg a másikat a Magyar Liberális Párt nyújtotta be.

Fodor Gábor előzőleg az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, nincs az rendben, hogy Tarlós István sajátjaként használja a főváros címerét, ez az egész a Fidesz hatalomgyakorlásának logikáját mutatja. A Magyar Liberális Párt elnöke szerint Tarlós István csak egy a jelöltek közül, de úgy kampányol, mint főpolgármester, amivel azt sugallja, hogy örökösen birtokolni fogja ezt a címet.    

Ajánlott videó

Olvasói sztorik