Belföld

Ebolapara Óbudán: Maláriás lány okozott riadalmat

Korábban maláriás volt az a diáklány, akit a mentők kedden kora este szállítottak a Szent László Kórházba, az International Business School III. kerületi kollégiumából. Úgy tudni, kiújult a betegsége, de már elhagyhatta az intézményt.

A Hír TV úgy értesült, hogy ellátásánál a mentők védőfelszerelést, szkafandert használtak. A helyszínre érkeztek a katasztrófavédelem szakemberei is.

A televízió úgy tudja, a fiatal Ebolával fertőzött területről, Nigériából érkezett Magyarországra, de maláriagyanúval vitték be a Szent László Kórházba, ugyanis korábban átesett ezen a betegségen hazájában. Kedden újra felkúszott a láza, ezért értesítették a mentőket.

A Hír TV-nek a kollégium igazgatója elmondta: a kórházi vizsgálatok kiderítették, hogy a lánynál valóban a malária betegsége újult ki, és hamarosan el is bocsátották az intézményből. A diáklány a trópusi betegségek osztályára került, a Szent László reggelre ígért részletes tájékoztatást.

Nemrég Debrecenben is volt példa hasonló esetre, akkor is az derült ki, hogy maláriával fertőződött meg egy külföldi diák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik