Belföld

Simicska beleállt a nyílt harcba

Így értékeli a Népszabadság, illetve a Policy Agenda, hogy 15 év után újra a nyilvánosság elé állt a nagyvállalkozó.

A lap szerint Simicska Lajos nem akar megválni médiabirodalmától. Ezt demonstrálta azzal, hogy másfél évtized után a nyilvánosság elé állt, hagyta, hogy a Magyar Nemzet online kiadása címlapon közöljön tudósítást egy díjugrató lovaspálya átadásáról, amelyen persze ott volt mindenki, aki hozzá közel áll, illetve számít a médiabirodalmában. Ezzel – a Népszabadság névtelen forrása szerint – „Simicska Lajos Sárváron imázsépítésbe kezdett”, egyértelművé tette, hogy ő „nem egy, az állami pénzeket kitalicskázó fantom-oligarcha”, hanem egy nagyvállalkozó, aki komoly, európai színvonalú fejlesztésekre képes. A lap szerint nemcsak annak van jelentősége, hogy a helyi fideszes polgármester méltatta a fejlesztést, hanem annak is, hogy a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese is beszédet mondott.

A Magyar Nemzet hétvégi tudósításához mellékelt galérián 12 felvételéből Simicska Lajos négy fotón látható, és a Hír TV tudósításának végén is felbukkant. A Népszabadság szerint árulkodó, hogy az MTI figyelmét elkerülte az esemény: a távirati iroda nem tudósított a sárvári avatásról. A hétfői Magyar Nemzet beszámol a Vadkert Major átadásáról, de a szombati online verzióhoz képest feltűnő, hogy már nem mutatják Simicska Lajost. Az egész oldalas írásban mindössze egyetlen mondat utal arra, hogy egyáltalán ott volt az eseményen, mint a Mezort egyik tulajdonosa.

Krausz Péter, a Policy Agenda kommunikációs- és médiaszakembere az ATV-nek azt mondta, hogy új front nyílt a Simicska-Orbán konfliktusban, most már nyílt harc van a fideszes gazdasági és politikai figurák között. „Ez egy erődemonstráció volt arra, hogy itt igenis létezik egy másik pólus, és nem csak a miniszterelnök és köre az, aki meghatározza a dolgokat, én ezt inkább úgy értelmezném, hogy Simicska Lajos megpróbálta megmutatni azt, hogy itt létezik egy másik erőközpont is” – vélekedett Krausz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik