Belföld

Kövér: országos jelentősége lesz a választásoknak

Pálfi Rita
Pálfi Rita

2014. 09. 22. 20:56

Kövér László a Nógrád megyei városban tartott Fidesz-kampányrendezvényen példaként hozta fel, hogy 1990 őszén az önkormányzati választásokon lehetett látni, hogy az Antall József vezette MDF-es koalíció el fogja veszíteni az 1994-es választásokat is, 2006-ban pedig az őszödi beszéd árnyékában az önkormányzati választásokon elért, elsöprőnek is mondható fideszes győzelem előrevetítette a 2010-es országos fordulatot.

Kövér László arról is beszélt, hogy az adósságkiváltás országosan meghaladta az 1200 milliárd forintot, és jó néhány településen “új virágkort” eredményezett, visszaidézve az 1990 utáni első ciklust.

Az elmúlt négy év legfontosabb eleme pedig…

 “Ha csak ez az egyetlen eredményünk lenne, vagyis hogy az önkormányzatokat sikerült a bajból kimenteni, akkor egy önkormányzati választás küszöbén már elég érvet hoztunk volna fel amellett, hogy miért érdemes továbbra is bizalmat szavazni a Fidesz és a KDNP politikájának” – fogalmazott a házelnök, aki kitért ezután a rezsicsökkentés és a devizahitelek ügyében elért eredményekre is.

Mint mondta, a Horn-Kuncze-kormány külföldi cégeknek adta el a magyar gáz- és áramszolgáltatást, garantálva a nyolcszázalékos eszközarányos nyereséget; “onnan jutottunk el oda 2010-re, hogy a magyarok fizették, különösen a jövedelmük arányában, a legmagasabb rezsiköltséget egész Európában”. Erre jött rá “az adósságcsapdába való tömeges belezuhanásunk”, mindez pedig azzal fenyegetett, hogy az a középréteg “esik térdre”, amelyiktől el lehetne várni az ország felvirágoztatását – tette hozzá Kövér László, jelezve, nem véletlen, hogy a rezsicsökkentés politikája az elmúlt négy év legfontosabb eleme volt.

Szólt arról is, hogy a parlament szerdán szavaz arról a törvényjavaslatról, amely arra kötelezi a bankokat, hogy egyenként elszámolva az adósokkal, fizessenek vissza a forint- és devizahiteleseknek összesen ezermilliárd forintra tehető összeget.

Kövér László Szécsényben “a vonakodókat” is a választáson való részvételre kérte, mondván, annak van joga, erkölcsi alapja kritikai véleményt megfogalmazni, aki legalább azt az egy rajta álló döntést meghozta, hogy kire adja voksát egy szabad választáson.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.