Belföld

Elítélték a Bajnait rágalmazó filmest

Pesty László – a nem jogerős döntés szerint – valótlanul állította, hogy a volt kormányfő a Wallis korábbi vezérigazgatójaként felelős a tönkrement libatenyésztők haláláért.

Bajnai Gordon Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a filmrendezőt, egy rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében. A filmes még 2010 januárjában valótlan kijelentéseket tett vele – és a Hajdú-Bét ügyben játszott szerepével – kapcsolatosan. A bíróság figyelemmel volt a büntetőeljárás hosszú idejére, így Pestyt megrovásban részesítette, és kötelezte a bűnügyi költségek megfizetésére. Az ítélet nem jogerős. De az igazság utat tör magának – írta a volt kormányfő.

A filmes, újságíró ellen azért indult magánvádas büntetőeljárás, mert azt állította Bajnai Gordon volt miniszterelnökről, hogy a Wallis korábbi vezérigazgatójaként felelős tönkrement libatenyésztők haláláért. Korábban ugyanez a bíróság első fokon már bűnösnek találta rágalmazásban Pesty László újságírót, de ezt az ítéletet hatályon kívül helyezte a törvényszék és új eljárás lefolytatását írta elő. A Fővárosi Törvényszék úgy ítélte meg, hogy nem büntetőjogi, hanem erkölcsi felelősségről foglalt állást az újságíró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik