Belföld

Veszélyes viharok jöhetnek

Az ország hat megyéjére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai intézet felhőszakadások miatt.

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyére adott ki citromsárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, ami azt jelenti, hogy Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Az Alföldön és a Dél-Dunántúlon alakulhatnak ki zivatarok, az utóbbi területen ezek közül néhány intenzívebb is lehet (amelyeket felhőszakadás, átmenetileg viharos szél, esetleg jégeső kísérhet). Nagy intenzitású csapadék zivatartevékenység nélkül is előfordulhat.

Éjszaka az északkeleti országrészt kivéve bárhol kialakulhat zivatar. Vasárnap az Észak-Dunántúl és a főváros térsége kivételével elszórtan lehet – általában mérsékelt intenzitású – zivatarok kialakulására számítani.

Mint azt korábban megírtukSzombaton a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre többfelé kisüt a nap. Záporra, zivatarra elszórtan számíthatunk, főként a keleti és déli tájakon. A légmozgás többfelé felélénkül napközben, a hőmérséklet pedig 20-26 Celsius-fok között alakul. Hajnalra az Észak-Dunántúlon többfelé köd képződik – írja az Időkép.

Vasárnap többnyire napos időre számíthatunk az ország nagy részén, napközben elszórtan alakulhat ki gyenge eső, délután egy-egy zápor, zivatar. Kellemesen meleg idő várható, 23-27 fok közötti maximumokkal.

Hétfőn egy hidegfront miatt többfelé várható zápor, zivatar, feltámad az északnyugati szél, ezzel együtt lehűlés kezdődik, délután 17 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden fokozatosan megszűnik a csapadékhullás, napos, de hűvös, időnként szeles időre számíthatunk. 13-17 fokig emelkedik csupán a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik