Belföld

Harmadszor is átadták a Várkert Bazárt

Borovitz Tamás
Borovitz Tamás

netcsibész. 2014. 09. 20. 16:23

Újra felavatta szombaton Budapesten a már kétszer átadott Várkert Bazárt Csárdi Antal az LMP főpolgármester-jelöltje és Istvánffy András a 4K! elnöke.

Csárdi Antal hangsúlyozta: amennyiben megválasztják a főváros élére, az LMP programjának megfelelően a presztízsberuházások helyett a fontos fejlesztéseket, a többi között a 3-as metró felújítását és az óvodai férőhelyek bővítését helyezi előtérbe.

Közlése szerint a Várkert Bazár tökéletes szimbóluma annak az áltevékenységnek, amit a főváros vezetése végzett az elmúlt években; ugyanis az igazán fontos dolgokra sem pénz sem energia nem jutott. Ami az elmúlt négy évben megvalósult Budapesten, abból semmi sem a főváros érdeme, hanem állami finanszírozás nyomán valósult meg – fűzte hozzá. Azt szeretnék, hogy a következő évek az emberek életét befolyásoló, valódi beruházásokról szóljanak – mondta Csárdi Antal

Istvánffy András úgy vélekedett, hogy a jelenlegi politikai elit „cinikusan hülyének nézi az embereket” akkor, amikor kétszer adnak át egy máig el nem készült beruházást. Ezzel szemben a 4K!-LMP szövetség olyan alternatívát kínál a főváros élére, amely nem nézi hülyének az embereket, olyat amely a hétköznapi emberek valós hétköznapi problémáival foglalkozik – mondta a politikus.

LMP-4K Várkert Bazár-átadás (lmp, várkert bazár, csárdi antal, istvánffy andrás, )
Fotó: MTI / Dömötör Csaba

Gallowich Margit az LMP I. kerületi polgármesterjelöltje arról szólt, hogy ugyan örülnek a Várkert Bazár megújulásának, ám keserűséget jelent számukra, hogy a beruházás „kampányízű”, illetve közvetve a kormány várba költözését szolgálja – ezzel kapcsolatban kijelentette: a kormánynak nincs helye a várban. „A XXI. században nincs szükségünk se királyokra, se várurakra, se kormányzó urakra” – fogalmazott a polgármesterjelölt.

A sajtótájékoztatóval egybekötött „avatóünnepség” végén az LMP aktivistái lehetőséget adtak a járókelőknek is arra, hogy a nemzetiszínű szalag átvágásával mindenki kedve szerint felavathassa újra és újra a Várkert Bazárt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.