Belföld

Széles Gábor látja a jövőt

A médiamágnás nem Facebook-függő, de elengedhetetlennek tartja a közösségi platformok használatát.

Kapcsolódó cikkek

A Magyar Hírlap tulajdonosa a magyarhírlap.hu-nak azt mondta, a Békemenetek szervezésekor – nem lebecsülve a Magyar Hírlap, és az Echo Tv szerepét sem – a Facebookon keresztül érték el a legtöbb embert. „Ez is azt támasztja alá, hogy ma már a politikai újságírásban és kommunikációban is elengedhetetlen a közösségi platformok a használata”.

Széles Gábor úgy számol, hogy csak ő a facebookos magánoldalán posztolt üzenetével kétszázötvenezer, hivatalos oldalán pedig fél-egymillió embert érhet el. Széles Gábor szerint a közösségi oldalon „ma már lényegesen több embert el lehet érni, mint a nyomtatott sajtóval”.  Ő maga a közösségi oldalon körülbelül egy órát szokott naponta tölteni, tudatosan korlátozza ennyi időre a használatát. Nála nem alakult ki Facebook-függőség, azt vallja, hogy az önkontrollnak e téren is nagy szerepe van. Ugyanakkor – ismeri el – kialakult egyfajta függősége. Olyannyira beleszeretett a számítógépekbe, hogy egy laptopot csak fél évig használ. Ha ugyanis megjelenik a piacon a legújabb típus, nem tud ellenállni, megveszi.

Széles szerint a magyarhírlap.hu egyedi, mert megjelenik rajta a napilap, az önálló szellemi termék. Az a kérdés már eldőlt, hogy a lapokon belül összevonják a nyomtatott és online szerkesztőségeket, és az oldalakat kezdik előfizetőssé tenni. A magyarhírlap.hu-t is ilyenné  tenné, követné a Heti Válasz, az Élet és Irodalom példáját, hiszen úgy tudja, az ÉS-nél „nagyon bejött” a változtatás. A nyomtatott lapra úgy tekint, mint a szellemi munkásság „exkluzív megjelenésére”, de az interaktivitás csak az interneten biztosított. Széles Gábor úgy látja: az a jövő, ha a magyarhírlap.hu gyűjtőportálként üzemel, emellett létrejön az online előfizetéses Magyar Hírlap, és ezeket kombinálják a nyomtatott újsággal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik