Belföld

Préssel díjazta a büfést a miniszter

„Az iskolabüfék üzemeltetői is megértették és elfogadták a kormány üzenetét” – idézte a Napi Gazdaság Online Varga Mihályt.

A Móricz Zsigmond Gimnáziumé a legegészségesebb iskolabüfé a II. kerületben. Szabó Krisztina büfés egy nagy teljesítményű gyümölcsprést kapott a nemzetgazdasági minisztertől, aki fontosnak nevezte, hogy lehetőleg helyi termelőket vonjanak be az iskolai étkeztetésbe.Varga Mihály annak ajánlott fel különdíjat, aki a legtöbb magyar alapanyagot értékesíti.

„Az iskolabüfék üzemeltetői is megértették és elfogadták a kormány üzenetét – idézte a minisztert a gazdasági portál. Varga Mihály arról is beszélt, hogy 960 ezer gyerek vesz részt a közétkeztetésben. A kormány kezdeményezései közül az iskolatej- és az iskolagyümölcs-program a legsikeresebb.

Tavaly 350 ezren – óvodások, általános és középiskolások – kaptak tejet és tejterméket ennek keretében. Magyarország a kezdetektől fogva részt vesz az uniós társfinanszírozású iskolagyümölcs-programban is, így ez a tanév az ötödik, amikor kétezer iskolában több mint félmillió alsós, és idéntől már a felsősök is kapnak gyümölcsöt, zöldséget és 100 százalékos gyümölcslevet. A programra közel 3 milliárd forint áll rendelkezésre.

Fotó: MTI/Beliczay László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik