Belföld

Kerényi helyet keres legendás festményeinek

A tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott rájött, hogy a Lovasroham és társai nem valók a Parlamentbe.

Az Országházat tervező Steindl Imre még Munkácsy Mihály Honfoglalás című művét is ellenezte – mondta Kerényi Imre tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott a Borsnak azzal kapcsolatban, hogy az alaptörvényt népszerűsítő tizenhat kép mégsem került a Parlamentbe.

Az állam darabonként 1,6 millió forintot fizetett ki az elmúlt 150 év magyar történelmét megörökítő alkotásokért. Az eredeti tervek szerint tavasz óta a Parlamentben kellene lennie a kollekciónak. Most úgy néz ki, legalább fél évre raktárba kerülnek a műtárgyak, amíg a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott nem talál új helyet számukra. Abban azonban biztos, hogy Budapesten maradnak a festmények.

Korényi János: Lovasroham

Ajánlott videó

Olvasói sztorik