Belföld

Semjén: Antigoné? Antigon (sic!) felesége

A politikus egykor vagány gyerek volt. A Helyi Témának vallott családjáról, diákéveiről, majd egymillió új állampolgárt ígért a ciklus végére.

Semjén Zsolt – az ősz elején az igazgatónője miatt a figyelem középpontjába került – Szilágyi Erzsébet Gimnázium padját koptatta. Utólag vagány gyereknek minősíti magát (szerette a Pink Floydot, Led Zeppelint) és még a nyári szünetét is meghosszabbította. Amikor úgy gondolta, mégis benéz az iskolába, a többiek éppen röpdolgozatot írtak.

És akkor jött Bayer

„Kérdés: Ki volt Antigoné? Fogalmam se volt, így beírtam: Antigon felesége. (helyesen:  Antigo – a szerk.) Rendes botrány lett belőle. A szünetben odajött hozzám egy szőke hajú srác: Bayer Zsolt vagyok, és melléd ülök.” Semjén vagányságai közé sorolja, hogy az Erkel Színházból miatta egész osztályát kizavarták, mert nemcsak zavarta az előadást, hanem be is szólt egy színésznek. Az interjúból az is kiderül, hogy a gimnáziumnak köszönheti feleségét, akivel 15 éves kora óta járt, jelenleg pedig már három gyermekük van.


Forrás: Helyi Téma 

Két Semjén van benne

Semjén azt is elárulja, hogy a politikai támadások inkább szórakoztatják. Ha ellenfelei egyszer megdicsérnék, azonnal megvizsgálná a lelkiismeretét. A titka, hogy meg tudja különböztetni magában Semjén Zsoltot, aki ő, és azt, amit „Semjén Zsolt politikai termék” jelent. „A kettő persze értékrendileg összefügg, de érzelmileg nem azonos. Aki összekeveri a kettőt, azt a politikai élet előbb-utóbb megviseli.”

Ezért vállalta a politikai lövészárkot

Pártelnökként arra a legbüszkébb, hogy sikerült feltámasztani a KDNP-t. Az egyházpolitikában azt tartja a legnagyobb sikernek, hogy az 1054-es egyházszakadás óta István király az egyetlen közös szentje a keleti és a nyugati kereszténységnek. Természetesen büszke a nemzet egyesítésére is, a ciklus végére meglesz az egymillió új magyar állampolgár – ígérte a miniszterelnök-helyettes, akivel az interjú még az Index által kirobbantott botrány előtt készülhetett.         

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik