Belföld

Orbán barátjáé a stadionépítő cég

Garancsi István frissen bejegyzett cége a többségi tulajdonosa a Market Építő Zrt.-nek – írja a napi.hu, amely szerint ez csak a kezdet.

A Garhartt Invest 2014 Zrt. a Market Építő Zrt.-ben 51 százalékos részesedést vett a Wing Zrt.-től. A szeptember 3-án bejegyzett cég vezérigazgató-tulajdonosa Garancsi Isván, a kormányfő barátjaként ismert milliárdos vállalkozó, aki pénzügyi és ingatlanbefektetésekben is érdekelt, de övé a fehérvári Videoton fociklub (Fehérvár F. C. Kft.) is. Új cége az elmúlt időben sikert sikerre halmozott, a Market nyerte el több állami beruházás – köztük a Fradi-stadion – kivitelezését.

A Napi.hu információi szerint más magyar érdekeltségű építőipari vállalatoknál is várható a közeljövőben tulajdonos csere. Mindez erősítheti azokat a korábbi információkat, amelyek szerint Orbán Viktor új gazdasági holdudvart akar kiépíteni, és ehhez kell meggyengítenie Simicska Lajost, akihez hasonló kitüntetett szerepe a jövőben senkinek nem lehetne. Az új csoport tagjaként emlegetik Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert és Garancsit is. Mindezt Tölgyessy Péter – nevek nélkül – azzal magyarázta az Inforádióban, hogy a Fidesz az alternatív államrend mellé alternatív gazdaságot épít, miután Simicska Lajos túl nagyra nőtt és szinte intézményesült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik