Belföld

Betonbunkerért harcol Vágó István

A DK képviselőjelöltje játszóházat nyitna a pusztulófélben lévő ingatlanban.

A tévés műsorvezetőből képviselőjelöltté avanzsált Vágó István az Apor Vilmos téri „betonbunker” előtt tartott sajtótájékoztatót szerdán délelőtt. A korábban a hírhedt Hully Gully diszkónak is helyt adó épület jelenleg urnatemetőként működik.

A Demokratikus Koalíció XII. kerületi jelöltjeként induló Vágó önkormányzati tulajdonba venné a pusztulófélben lévő épületet, hogy játszóházat vagy valamilyen közösségi teret nyisson ott a fiatalok számára.   

Vágó István hangsúlyozta: a jobboldali sajtó rágalmaival szemben nem rekvirálni szeretné az ingatlant „ötvenes évekbeli, rákosista módszerekkel”, hanem egy tisztességes csereügylet keretében megvásárolni azt a jelenlegi tulajdonostól. Amelynek ügyében szintén nem világos a kép. Vágó idézte Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester szavait, aki a Heti Válasznak azt mondta: „ez épület soha nem volt az önkormányzaté, a katolikus egyház tulajdona”. Majd idézte a Felső-Krisztinavárosi Plébánia újságját is, amely szerint: „Ez a telek valójában soha nem volt egyházi tulajdon, a főváros mint tulajdonos kegyúri jogon biztosította az egyház számára a templomépítés jogát.”

Vágó szerint üdvös lenne, ha Pokorni legalább az egyházzal egyeztetne a tényekről, mielőtt őt vádolja tájékozatlansággal. A volt kvízmester hozzátette: javaslata egy ötlet, amelynek ügyében a megegyezésre törekszik majd, ha bekerül a  képviselő-testületbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik