Belföld

Van remény a vénasszonyok nyarára

Egyre kevesebb csapadékra, és egyre több napsütésre van kilátás a következő napokban. Kellemes, kora őszi időnk lesz, sehol egy figyelmeztetés vagy riasztás.

Kedden hazánk nagy részén hosszabb-rövidebb időszakokra már kisüt a Nap, de elszórtan – nagyobb eséllyel délen, délnyugaton – még kialakulhatnak záporok. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalra többfelé pára, foltokban köd képződik, a levegő pedig 11 és 16 Celsius-fok közé hűl. A csúcshőmérséklet 20 és 26 fok között alakul – írja az Időkép.

Szerdán még több napsütésre számíthatunk, csupán elvétve fordulhat elő jelentéktelen zápor. Hajnalban 9-14, délután 21-26 fokra számíthatunk.

Csütörtökön is a napsütésé lesz a főszerep, csapadék ezen a napon nem valószínű. A Dunántúlon és délen megélénkülhet a déli, délkeleti szél. A hűvös hajnalt követően délutánra 22 és 25 fok közé melegszik a levegő. Hajnalonként többfelé párás, foltokban ködös lesz a levegő.

Pénteken is marad a kellemes, kora őszi idő. A napsütést főként délutántól zavarhatja felhősödés, ennek ellenére csupán néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor. A déli-délkeleti szél megélénkülhet, a csúcshőmérséklet 22 és 26 Celsius-fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik