Belföld

Lemondott az MSZP pártigazgatója

Az Index úgy tudja, lemondó levelében azt írta, hogy úgy érzi, elfogyott iránta a bizalom.

Velez Árpád körlevelében azt írta, hogy az utóbbi időben több olyan hír jutott a tudomására, amely szerint őt tartják akadálynak, hogy az új pártelnök, Tóbiás József megvalósítsa saját irányvonalát, úgy érezte, nincs meg a bizalom iránta, ezért lemondott. Velez Árpád a korábbi pártelnök, Mesterházy Attila legközvetlenebb baráti köréhez tartozott – írja az Index.

A hírportál forrásai szerint Velez lemondása egy újabb állomása lehet az utóbbi időben egyre keményebb szembenállásba forduló belső konfliktusnak, ami a korábbi pártelnök támogatói és az utóbbi hónapokban megerősödött öregek között zajlik.

„Nem kell nekem könyörögni azért, hogy belerakjanak egy cikket”

Így látta Velez Árpád a baloldali sajtó mibenlétét abban a (persze nem nyilvános) beszédben, amit alant hallgathatnak meg. A volt párttitk… pártigazgató ebben beszél a múlt szocialista hibáiról („ pályázatokat írtak, SZDSZ-es haveroknak adtak pályát, hogy ne irkáljanak csúnya dolgokat az újságban, meg a fideszeseknek kifizették a menekülőútjukat”) , a 2014-es választások esélyeiről („nehéz lesz egy Bajnai Gordononnal, meg az összes többi liberálissal”), és az MSZP céljairól („mi azt szeretnénk, hogy a sajátjainkat hozzuk helyzetbe”) – és még sok más érdekességről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik