Belföld

„Állatokon mégse lehet egy tankönyvet kipróbálni”

Ezt mondta Navracsics Tibor arra a kérdésre, hogy helyénvaló-e gyerekeken kísérletezni.

A portál kormánypárti képviselőket kérdezett arról, hogy mit szólnak a hetedikes irodalomkönyv „Nyugatimádat napjainkban” című részéhez, szoktak-e ők maguk például CNN-t nézni és szerintük ez mennyire megy szembe a normális emberi értékrenddel, mint azt a tankönyv sugallja.

 Kép: HVG.hu

Navracsics Tibor, aki az Európai Unióban az oktatásért felelős biztosi poszt várományosa, a HVG-nek nyilatkozva leszidta a diákokat, tanárokat és újságírókat, amiért csak most fedezték fel, hogy a 2007 óta létező tankönyvben benne van az inkriminált rész. (Korábban megírtuk, hogy az idei tanévtől szűkült a tankönyvválasztás lehetősége, így az eddiginél jóval több iskolába juthatott el a mű, amiben egyébként azt tüntették fel, hogy első kiadása idén látott napvilágot.)

Navracsics ezután arról beszélt, hogy csak kísérleti tankönyvről van szó, mire a riporter megkérdezte, hogy szerinte helyénvaló-e gyerekeken kísérletezni. Navracsics erre széles nevetéssel azt válaszolta: „állatokon mégse lehet egy tankönyvet kipróbálni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik