Belföld

A TV2 aggódik, hogy nem engedik fizetőssé tenni őket

A csatorna szerint az egyeztetés nélküli törvénytervezet érzékenyen érintené őket, mert már betervezték azt a tartalomterjesztési díjat, amit a kábelszolgáltatóktól kérnének – derül ki a TV2 közleményéből.

„A törvénytervezet előzetes egyeztetés, a piaci szereplők megkérdezése nélkül került a parlament elé. A TV2 2015-ös üzleti tervében szerepelt, hogy terjesztési díjat kér a szolgáltatóktól, így érzékenyen érintené vállalatunkat, amennyiben a törvény ezt később nem tenné lehetővé” – írja a csatorna a közleményében.

A TV2 szerint a hazai igényeknek megfelelően komoly beruházásba kezdtek, amelyeket veszélyeztet a tervezett bevétel elmaradása. Kiemelik mindemellett, hogy a törvényjavaslat egyértelműen utal arra, hogy egy jövőbeli szabályozás lehetővé teszi számukra, hogy terjesztési díjat kérjenek. Álláspontjuk szerint ezt a díjat nem a nézőkkel kell megfizettetni.

Kurucz Éva kormányszóvivő múlt pénteken közölte, hogy a két országos televízió már évek óta tervezi, hogy a digitális átállás után pénzt kér a műsorterjesztésért, így januártól több száz forinttal növelték volna a családok terheit. A kormány, hogy megóvja a lakosságot a kereskedelmi tévék előfizetői díjának emelkedésétől, ezért a médiatörvény módosítására tesz javaslatot. A módosítás elfogadása azt jelenti, hogy a tévécsatornák a médiaszolgáltatásáért programdíjat, műsordíjat nem kérhetnek, ezáltal januártól sem az előfizetési díjak, sem a lakosság terhei nem fognak emelkedni – derül ki a kormány közleményéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik