Belföld

Sikkasztással gyanúsítják a volt SZDSZ-elnököt

A nyomozók szerint Retkes Attila több mint négymillió forintot saját célra fordított a párt pénzéből – hangzott el az M1 Híradójában.

A gyanú szerint a Szabad Demokraták Szövetségének egykori elnöke 2010 áprilisban azzal az indokkal vett fel négymilliót a pártkasszából, hogy azt az SZDSZ Operatív Testületének döntése alapján egy krízishelyzetben lévő gyermekekkel foglalkozó alapítványnak adja. A gyanú szerint az alapítvány nem létezik, a szerződés valótlan tartalmú, a pénzt a pártelnök saját maga költötte el.

Retkes ellen nagyobb értékre elkövetett sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása a vád. A volt SZDSZ-elnök panasszal élt a gyanúsítás ellen, amit az illetékes kerületi ügyészség elutasított. Retkes Attila szabadlábon védekezik.

A politikus ügyvédje azt közölte, hogy a volt pártelnöknek kötelessége volt aláírni a támogatási szerződést. Viszont nem vett át pénzt és nem ő volt, aki engedélyezte az összeg kifizetését.

Retkes Attila 2009 júliusi megválasztása után alig egy évig töltötte be az elnöki posztot, mert a párt megszűnt. Az Állami Számvevőszék vezetői 2012 szeptemberében jelentették be, hogy gyanús kifizetéseket, valótlan beszámolókat és hamis bizonylatokat találtak a párt könyvelésében – hangzott el az M1 Híradóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik