Belföld

Napokig nyögjük még az ítéletidőt

Citromsárga figyelemztetést is kiadott az OMSZ péntek éjfélig. Jövő hétig nem javul a helyzet.

Pénteken délelőtt sárga riasztás van érvényben a rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű, 25-30 mm-t meghaladó csapadék miatt több közép- és kelet-magyarországi megyében. Éjfélig az ország középső, délnyugati és keleti részére adott ki az OMSZ elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést a várható nagy mennyiségű eső miatt. Ezeken a területeken rövid idő alatt több mint 25-30 mm csapadék is hullhat. Nincs figyelmeztetés érvényben Fejér, Veszprém, Zala, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyékben.

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken is csapadékos időnk lesz. Esőre, záporokra, zivatarokra nyugaton és a középső területeken lehet számítani. Helyenként jelentős mennyiségű eső eshet. Később északkelet felé tolódik a csapadékmező. A Dunántúlon hűvös marad az idő, de a Tiszántúlon néhol 25-27 Celsius fok is lehet.

A hétvégén folytatódik a csapadékos idő, többfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Szombaton is nagy lehet a hőmérsékleti különbség nyugat és kelet között. Lassú javulásra csak jövő hét elején, napsütésre kedden számíthatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik