Belföld

Indul a főpolgármesteri székért a sztárügyvéd

A Fővárosi Választási Iroda (FVI) munkatársai a leadott ajánlások ellenőrzésekor megállapították, hogy a Magyar György által leadott 1250 ajánlóíven a szükséges ötezernél több érvényes ajánlást gyűjtött össze.

A mostani választáson már nem kell minden leadott ajánlást ellenőrizniük a választási irodáknak, elegendő annyit, ahány után biztonsággal állítható, hogy a jelölt összegyűjtötte a szükséges számú ajánlást.

Az FVB korábban már nyilvántartásba vette Tarlós Istvánt (Fidesz-KDNP), Staudt Gábort (Jobbik), Falus Ferencet (Együtt-PM) és Csárdi Antalt (LMP).

A hétfői határidőig a már nyilvántartásba vett jelölteken kívül leadta ajánlásait Galyas István (független), Bokros Lajos (Modern Magyarország Mozgalom Párt), Bodnár Zoltán György (Magyar Liberális Párt), Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt), Ács László (Zöldek Pártja). Az ő nyilvántartásba vételükről várhatóan a hét második felében dönt az FVB.

A főpolgármester-választáson a főváros egyetlen választókerületnek számít. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény nyári módosítása szerint főpolgármester-jelölt az lehet, akit legalább ötezer fővárosi választópolgár ajánlott jelöltnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik