Belföld

A fotós kedvéért lógathatták a munkást a Várkert Bazár gödrébe

A kormányhivatal szerint a Népszabadság fotósa kérte a felújítás során a melósokat, hogy a vírusként terjedő képhez belógassák társukat a gödörbe. A fényképész szerint azonban ez hazugság. – írja a Vastagbőr.

Szeptember 2-án tette ki a Népszabadság Teknős Miklós fotóját, amit a Várkert Bazár második és harmadik megnyitója közötti munkálatok során készített.

A Vastagbőr kérdésére a Budapest Főváros Kormányhivatala utánanézett a munkavédelmi előírások betartásának. A Kormánymegbízotti Kabinet szerint az ellenőrzés során az eljáró felügyelők a képen látható munkavállalók közül kettőt a helyszínen találtak. Ők elmondták, hogy a fénykép egy fotós kérésére készült.

„Az ellenőrzésen készült jegyzőkönyv tanúsága szerint ismeretlen férfi jelent meg a munkaterületen fényképezőgéppel, és a kivitelezést végző dolgozókkal megbeszélte, hogy magán célra szeretné készíteni a fotót, és kifejezetten extrém helyzet ábrázolása a célja. A fejjel gödörbe lógatott személy testi épségének veszélyeztetése ennek a felelőtlen kérésnek a következménye volt, és nem valós munkavégzési helyzetből adódott” – írta a hivatalos választ a kormányszerv.

A fotós, Teknős Miklós a 444.hu-nak elmondta, hogy a kormányhivatal nem aállított igazat. A teljes sorozatból kiderül, hogy a munkások hosszasan szereltek egy szűk helyen, amihez nehezen fértek hozzá. Amikor Teknős a fotózást kezdte, már a két munkás fogta és lógatta a harmadik társukat. Amikor végeztek, odament hozzájuk, és bemutatkozott, megemlítve a munkahelyét is. Teknős szerint erős a gyanú, hogy utóbb megfenyegették a munkásokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik