Belföld

Karácsony: „Lehet engem hülyének nézni…

Így reagált Facebbok-oldalán a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke, zuglói polgármesterjelölt arra, hogy a Fidesz azt állította, félrevezeti a zuglóiakat, „mert az elmúlt években nem romlott, hanem javult a közbiztonság a kerületben. A tények ügye makacs dolgok” – írta Karácsony Gergely, mellékelve a kerületi rendőrkapitány 2014-es beszámolóját. A PM politikusa szerint „mindenki döntse el, hogy kinek van igaza. Lehet engem hülyének nézni – ezt viszonylag jól viselem fideszesektől – de a zuglóiakat nem kéne”.

Előzőleg egyébként – a pontosság kedvéért – nem a Fidesz, hanem az önkormányzat állította, hogy Karácsony Gergely szándékosan félrevezette a kerületben élőket, amikor azt mondta, a regisztrált bűncselekmények száma az elmúlt négy évben csaknem másfélszeresére nőtt Zuglóban. Az igazság az, hogy a zuglóiak sérelmére, közterületen elkövetett bűncselekmények száma – garázdaság, autófeltörés, lopás, betörés – 2009-hez képest 31 százalékkal csökkent. Az ilyen típusú bűncselekmények száma 2009 és 2013 között 3617-ről 2480-ra apadt – tudatta az önkormányzat.

Amiről Karácsony beszél, abban benne vannak a gazdasági bűncselekmények is, amelyekre egyetlen kerületi vezetőnek sincs ráhatása, így minden rendőrségi jelentés külön kezeli ezen adatokat. Mivel Karácsony Gergely Budán él, nem tudja, melyek a valós adatok – írták. A közlemény kitért arra is, a politikus elhallgatta, hogy a BRFK legfrissebb felmérése alapján a zuglói a harmadik legjobban teljesítő kerületi rendőrség, ami annak is köszönhető, hogy az önkormányzat évente 110 millió forinttal támogatja. Az önkormányzat felszólította Karácsonyt, hogy “ha véletlen Zuglóban jár” és a zuglóiakat tájékoztatja, igyekezzen a valós adatokra alapozni mondanivalóját.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik