Belföld

Hiszek a buzilobbiban!

A kérdés az volt, "te miben hiszel?", erre kellett (volna) válaszolniuk az ARC plakátkiállítás idei pályázóinak. A felük válaszolt is, a másik felük viszont simán a Fidesz hülyeségeiből csinált viccet, hol szomorút, hol vidámat. A kiállított és díjazott munkák ettől függetlenül jók, jobbak, mint a sok éves átlag; úgy tűnik, tényleg megihletett mindenkit a főnemesi réteg ámokfutása, Kerényi buzizása, a közbeszerzésnek csúfolt lopássorozat, a választási törvény Fideszre szabása és Pataky Attila. Íme, a mi 12 kedvencünk.

Szűcs László: Nemzeti Vizsla. A kormány évek óta mindent nemzetire brandingel, nem is értjük, a vizsla eddig hogy úszta meg.
 

Láng Attila, Bán Krisztián: Cím nélkül. Nem akarunk szerénytelenek lenni, de lefogadjuk, hogy az ötletet és magát a szöveget a Hír24 témába vágó cikkei alatti kommentek ihlették!
 

Jinda Balázs: Hiszek az összetartozásukban. Ugye senkinek sem kell segítenünk?
 

Kiss Norbert: Elszámolás. Így néz ki a kétharmad a Fidesz-matek szerint.
 

Kovács Tamás: Hiszek egy buzilobbiban. Így néz ki a szexuális szokások térképe sosemvolt felmérések és tanulmányok alapján. Nem olvasható a szöveg? Tessék elmenni és megnézni!
 

Farkas Gyöngyi, Rieder Béla: A koncertre jöttünk… 
 

Süle Gabriella: Szüljélmán
 

Kovács Péter: Piramisépítés a Várkert Bazárnál. A plakát a Budapest Alternative projekt része, amiről már írtunk: a lényeg, hogy Kovács Péter grafikus hollywoodi(as) jelenetekkel turmixolja össze a Budapestről készült Instagram-fotókat. Ennek most kivételesen van egy elég erős politikai töltete is.
 

Kiss János: Conchita. Bizony, manapság már nem úgy megy, hogy van a férfi, a nő, oszt’ jónapot. Na jó, igazából sosem úgy ment, csak ez most valamiért téma.

Szinovszki Léna, Szamosi László: Hiszek egy… (III.)
 


Herr Milán: Hungarian in Europe


Oláh Gergely Máté, Pallag Zoltán: Csakamainap. A képen a Hír24 Poszt Itt rovatának egykori tárcanovellistája, Pallag Zoltán látható. Nincs semmi photoshop, a tetkó valódi, egy Tandori-kétsoros egyébként, nyilván mindenkinek szembejött már a facebookos-verses őrület közepette, nem is magyarázzuk, ahogy magát a képet sem, legfeljebb annyit, hogy tartozik hozzá egy blog is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik